Снимка: БГНЕС
fallback

Хонконг отмени задължителното носене на маски, отбелязвайки края на едно от най-продължителните ковид ограничения в света, съобщава "Би Би Си".

Лидерът на града Джон Лий изтъкна, че е вируса под контрол в Хонконг, без големи признаци за възстановяване. С премахването на мярката Хонконг ще се върне към нормалното си състояние, поясни той.

Съгласно задължителното носене на маски, което започна през юли 2020 г. и продължи 945 дни, хората можеше да бъдат глобени до 5000 хонконгски долара при неспазване на регламента.

До днес, 1 март, хората, живеещи в Хонконг, трябваше да носят маска, когато излизаха навън и на всяко обществено място.

До голяма степен Хонгконг следваше политиката на Китай в борбата с коронавируса и т.нар. стратегия за нулев ковид. Повечето ограничения бяха премахнати в края на миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

По данните не виждам особено да ги е предпазила тази мярка след ваксинирането. Имат по 40 000 заразени на ден. В момента са с двойно повече смъртни случая от България, която нито е ваксинирана, нито спазваше мерки.

19

Анонимен

преди 1 година

Е, нали са от рода на чините. 3 г. маски, ужас, цял свят без, а те..., живи и здрави да са, горките хора.

18

Галин Костов

преди 1 година

Фенът на Мики Джъстис иронизира. Маските, локдауна и всякакви други форми на терор се доказаха като абсолютно ирационални и неефективни за спирането на вирус. Вирусът беше единствено претекст.

fallback