Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на настоящата седмица регионалните здравни инспекции в страната ще разполагат с ваксината COVID-19 Vaccine Valneva, съобщават от Министерството на здравеопазването.
 
COVID-19 Vaccine Valneva е ваксина, създадена по традиционна технология. Съдържа инактивирани (убити) цели вирусни частици от оригиналния щам SARS-CoV-2, които не могат да причинят заболяване.

Ваксината се прилага за първична имунизация при лица на възраст от 18 до 50 години, като схемата на приложение на ваксината е двудозова, с интервал между дозите от 28 дни.

В страната са доставени 10 200 дози от COVID-19 Vaccine Valneva, чието разпределение по РЗИ се извършва тази седмица. До края на настоящата седмица РЗИ ще разполагат с количества от ваксината COVID-19 Vaccine Valneva.

Гражданите, желаещи да получат COVID-19 Vaccine Valneva, могат да се обърнат към регионалната здравна инспекция по местоживеене за информация относно възможностите за ваксинация.

Информацията ще е достъпна и на интернет страниците на съответните РЗИ.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 месеца

По-важно е дали и докога ще се изнасилват хората да си я поставят. Трябва ли да се молим Путин да дойде и да ниосвободи от този геноцид?

33

Анонимен

преди 4 месеца

Нали единственият начин за борба с вируса беше ваксинирането и ако обществото не се ваксинира на 70-80% нямаше да се преборим с вируса. В Бг колко се ваксинираха наистина? 10%? Не броя тези с фалшивите сертификати. Е? Защо тогава Ковид почти изчезна? Нали нямаше да изчезва ако не ползваме великите ваксини? Логично обяснение от ваксъри не очаквам, защото по телевизията не са им казали на какво се дължи и в такъв случай те няма как да имат мнение по въпроса. Останалите знаем защо се случи така...

32

Анонимен

преди 4 месеца

Произвеждат я във Valneva Sweden и Austria