Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съединените щати вероятно ще започнат да препоръчват поставянето на ежегодни ваксини срещу COVID-19, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Съобщението беше направено, след като в страната беше одобрено поставянето на нови бустерни дози, предназначени за борба с разпространяващите се в момента варианти на коронавируса.

До края на седмицата 90 процента от американците ще живеят на 8 километра от места, където могат да получат осъвременени ваксини, каза министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера.

Здравни служители заявиха, че хората могат да получат новите бустерни дози тази есен или зима наред с редовните си ваксини срещу грип. По думите им това вероятно ще стане ежегоден ритуал.

“При значително мнозинство от американците ние се приближаваме към точка, при която една годишна доза срещу COVID би трябвало да осигури висока степен на защита от сериозно разболяване през цялата година”, каза пред репортери координаторът на Белия дом за борба с COVID-19 Ашиш Джа.

Главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи заяви, че ако не се появи значително по-различен вариант на вируса, годишните ваксини би трябвало да предлагат достатъчна защита за повечето хора. Според него обаче някои уязвими групи хора може да имат нужда от по-чести ваксинации.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

На никого не му пука да вас, че не сте ваксинирани. Боледувайте си, умирайте, светът няма да свърши без вас.

39

NO FAKE

преди 1 година

За да се знае това е ритуал на сектата сатанисти които се опитват да покварят света

38

Анонимен

преди 1 година

Те мислещите и производителите са едни и същи хора. Първо план петилетка, сега ежегодни. Като не им стига и тази печалба - сезонни, месечни и минутни.

fallback