Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Смъртността от коронавируса в световен мащаб в момента е 0,33%, което е 15 пъти по-малко от началото на пандемията. Това заяви Анатолий Алтщайн, главен изследовател в Центъра по епидемиология и микробиология "Гамалея" пред ТАСС.

Oще по темата

"Смъртността в момента не е висока - тя е около 0,33% в световен мащаб. В някои страни достига до 0,1%. В началото на пандемията смъртността в световен мащаб е била около 5%. С други думи, тя е намаляла около 15 пъти", каза той, цитиран от БГНЕС.

По оценки на ТАСС броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в света е над 600 млн. Повече от половината от всички случаи на коронавирус се срещат в осем държави: САЩ, Индия, Франция, Бразилия, Германия, Великобритания, Южна Корея и Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Първо смята се, че 40% от населението още не се е срещало с вируса. Второ, нерегистрираните случа са много повече от доказаните. Статистиката и смъртността са приблизителни, но е ясно , че е многократно по-смъртоносен от грипа. Според регистрираните заболели и починали е 35 пъти по-висока при ковид 19, отколкото при инфлуенца. Това е огромна разлика. При омикрона е малко по-ниска, но все още е много по-висока от при грип напр. Не е за подценяване. Да не се ваксинираш, защото си въобразяваш, ч

23

Анонимен

преди 1 година

безсрамниците дето измислиха пландемията трябва да си платят.

22

Бнмммм

преди 1 година

Парите се разпределиха и вируса изчезва

fallback