Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Ефективното репродуктивно число вече достигна до единица, то отразява събития от миналата седмица, тоест 10 души заразяват други 10. В момента имаме спад, който ще продължи до началото на септември". Това прогнозира пред Nova News  математикът Лъчезар Томов.

Oще по темата

Според него този спад е типичната лятна миграционна вълна, когато хората пътуват от града към селата и към морето. "Това е временно”, предупреди Томов и пресметна, че в началото на септември ни очаква нова ковид вълна.
"Пети, шести, седми септември вероятно ще имаме нов ръст, ако не дойде някой нов вариант на вируса", посочи математикът.

Според него въвеждането на мерки, като носенето на маски, трябва да бъде превантивно, а не да чакаме да има 1000 души в болница. "В някои места маските никога не бива да падат - в болниците например", каза още Томов, но подчерта, че без активни хигиенни мерки те няма да са ефективни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Чичо Пеьо

преди 1 година

Имаше заболели на баба ви *** ходим свободно без маски пием лекарства за настинка и ходим на работа. Защо вече не си признае те, че това е просто един грип, а целият цирк е за пари. Хората вече не вярват в приказки за баба Яга и дядо Коледа спрете не ни плашите вече и това беше част от плана стреса на хората те умира ха от стреса, а не от ковид и от грешките на некадърните ви и некомпетентни лекари.

32

Летва

преди 1 година

Септември ще има вълна от хора с летви и винкели пред РЗИ-тата Така го виждам аз Витанка, нафталинена врачко

31

Анонимен

преди 1 година

Явно се усеща, че не струва.Затова е толкова дразнещо комплексарче!

fallback