Снимка: БГНЕС
fallback

От днес в областите Варна, Плевен, Шумен и Търговище се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19.

Във Варна маските отново стават задължителни в магазините и в градския транспорт, както и в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за социални услуги, администрации, гари. В детските заведения трябва да бъде засилен филтърът за деца със симптоми.

Oще по темата

Свиждания в болниците ще се допускат само при пациенти, приети за повече от 5 дни, по преценка на лекуващия лекар.

В Плевен маските също са задължителни в обществения транспорт.

В града маските освен в обществените превозни средства стават задължителни още за всички лица в лечебните заведения, аптеки, оптики, дрогерии, местата за социални услуги. Работодателите са длъжни да организират съответни мерки, указани в заповед на РЗИ, при възможност работата да е в дистанционна форма. Изисква се дистанция от 1,5 в търговски обекти, осигуряване на дезинфектант за ръцете. Засилва се сутрешният филтър за детските заведения за недопускане на деца с клинични симптоми на коронавирус. Контролът на тази заповед се осъществява от РЗИ, МВР и кметовете на 11-те общини. Мерките са определени до 31 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Хаах а Аа. А а а. Аа

преди 1 година

Хахаахаха а а а. Аха аха Аа аха а Аа хахахахахахаахахаахаха аххахаахахаха ахахаа ахахахахахахаахахахаха Аа ахаххаха,уплашихте ни! МИ..ШКИ!! Иде ви края! Точка.

62

До 61

преди 1 година

Свърши се. Почнаха протести в цялата страна. Събирай си багажа за Украйна.

61

Анонимен

преди 1 година

Оставете ги копи-пейст копейкиновците да ходят без маски и се напълнят с болести. Да се изпотръшкат, че да се отървем от тях. Лошото е обаче, че така пренасят болести на другите, а те се ваксинираха и не им пука. Нищо, че се преструваха на антиваксъри.

fallback