Снимка: архив, БГНЕС

В София носенето на маски е задължително от днес и в градския транспорт. Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст.

Остава в сила и изискването за носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Още по темата
Временните ограничения ще са в сила един месец. Те предвиждат спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, при възможност работа от вкъщи.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията на територията на София.

Столицата влезе в Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони през изминалата седмица, като двуседмичната заболеваемост надмина 300 заразени с COVID-19 на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase