Снимка: БГНЕС
fallback

В София и в област Бургас е идентифициран подвариант ВА.4 на варианта "Омикрон" на коронавирусната инфекция. Това съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести и БТА.

Oще по темата


Най-голямо разпространение на вариант BA.5. се наблюдава в областите Бургас и Варна, следвани от област София и София -град.

В Центъра са анализирани 165 клинични проби със SARS-CoV-2. Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 1 юни - 6 юли 2022 г. и са изпратени от 14 различни лечебни заведения от 16 области на страната.

Нараства броят на засегнатите от по-бързо разпространяващия се вариант BA.5., като през юни 37,7 на сто, а през юли 68,4 на сто от пробите са от този подвариант.

На 29 юни 2022 г. подвариантът BA.5 беше идентифициран за първи път в страната ни - в София и в Кюстендил.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Писар

преди 1 година

Като цяло няма значение какво ще напиша, дали ще е по темата и дали ще е адски тъпо или ще е само тъпо. Ще се нацъкат там някакви палци и след не повече от 2 минути поста ще бъде забраве.

7

Анонимен

преди 1 година

Стига сте се притеснявали от короната. Малхо хора ще поизмрът и какво толкова. Светът няма да спре да се върти. И без това трябва малко да се намалим, че станахме много.

6

Стефан

преди 1 година

Коронавирусът е все още опасно заболяване. Не слушайте глупостите за грипчето на Мангъра.

fallback