Снимка: БГНЕС
fallback

 Почти 30 пъти по-заразен новият вариант на Омикрон. "Важно е темпът на ваксинацията да се промени", заяви пред БНТ д-р Александър Симидчиев.

Oще по темата

"Четвъртата доза се препоръчва за особено рисковите групи - хората с онкологични, автоимунни заболявания - препоръчва се да имат този втори бустер. Тези, които в момента се ваксинират, са основно хора, които вече са се ваксинирали в миналото и сега вече си правят втори бустер. В България само една трета от населението има поставени ваксини, две трети са хора без ваксини, някои от които са преболедували", допълни д-р Александър Симидчиев.

Малко над 8300 души до този момент са си поставили четвърта бустерна доза.

Едва 154 дози ваксина са поставени в рамките на вчерашния ден в цялата страна. Ваксинацията в столицата се извършва след предварително записване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

анонимен

преди 1 година

Ако не се вземете в ръце, някога ще загине човечеството. Благодарение на мерките тогава, сега имаме отново живота, който беше преди пандемията. Ще спазвате мерки при друга, за да не загине човечеството. Временните неща са сред нас, за да ни досадят малко и след това всичко да си е както преди. Най-глупаво е нещо временно да унищожи човечеството.

42

11

преди 1 година

Бааахххм маааму - първият вирус беше изключително заразен. После дойде делтата - супер дупер по-заразен от първоначалния. После дойде омикроня - супер мега гига дупер най-заразен от делтата. Сега варианти на микроня супер мега гига тера гугъл мугъл най-заразен. Аве те всички го минаха по няколко пъти, ве бръмбар.

41

Доктор

преди 1 година

Изключително неприятно същество. Много ниско квалифициран и ниско диференциран, но хитър и амбициозен. Познанията му в областта на епидемиологията са на субстудентско ниво. Говори глупости и това, което му наредят. Всичките тези мерки за напълно безсмислени и носят много повече вреда. Искрено се надявам подобни мекотели да си получат заслуженото.

fallback