Снимка: Pixabay
fallback

Област Перник премина в жълтата зона по ниво на заболеваемост от COVID-19. Това показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести.

Oще по темата
Другите области, които вече са с повишена заболеваемост от коронавирусната инфекция на двуседмична база и са в жълтата зона, са София-град, Варна, Бургас и Враца.

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на 14-дневна база е 104 на сто хиляди души население.

По данни на картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, четири от регионите са в най-ниския етап – нула.

Очаква се регионът, обхващащ областите Враца, Монтана, Видин, София-град, София област, Перник, Благоевград и Кюстендил, до дни да премине в етап едно, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Тъкмо Путин видя сметката на вируса а те взеха че пак го пуснаха. Дали в Молдова няма някоя американска лабораторийка и от там да идва всичко?

13

ьяаог

преди 1 година

Не е реално колко късопаметен е драгият читател и зрител.Как забрави,че затваряха масово спешни центрове,онкодиспансери,спешни хирургии и т.н. в цяла България и ги правиха ковид отделения,а спешните случаи без тази тъпня ги оставяха буквално да умират ако са с отрицателен тест,връщаха ги,разкарварваха ги докато спешния случай завърши с летален край и после грачеха как се е повишила смъртността."лекуваха" по телефона дори случаи за спешна хирг.като перитонит!даималоместазакашлящи щотопо-скъпонапр

12

Анонимен

преди 1 година

Уж нямало вирус, обаче американците го отглеждали в украински лаборатории, обаче също така ни пръскат от самолети, в северната Корея с балони го носят....абе откачалници!

fallback