Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Само столицата София остава в жълта зона по ниво на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести към 15 май.

Всички останали области са в зелена зона. Заболеваемостта от коронавирусната инфекция в страната е 69 на сто хиляди души население.

По данни на картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, всички региони се намират в най-ниския етап - нула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

Най-достъпни са тестовете в столицата. Това, че бройката в малките населени места е ниска, не значи, че няма болни и заразени.

19

Анонимен

преди 1 година

Я пак прочети дебелите книги! Даже може да прочетеш нещо по-елементарно, като за теб. Няма такива числови изисквания за обявяване на пандемия, каквито си написал.

18

Иван Стратиев

преди 1 година

Цял свят повтаря една мантра - пандемия. Отварям дебелите медицински книги и там пише - когато 12% от световното население умре за една година от едно заболяване, това се нарича пандемия ... всичко останало е полит-икономическа игра. Дори и 7млрд да ми кажат, че е имало пандемия, аз ще повтарям, че е имало медийна манипулация и истерия.

fallback