Снимка: БГНЕС

От 1 май няма да се изискват сертификати за ваксинация и възстановяване от COVID-19 за от клиентите и посетителите на всички предприятия в Гърция, съобщи гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис на брифинг в сряда, предаде "Катимерини".

Обявявайки отмяната на редица мерки за безопасност на общественото здраве, Танос Плеврис заяви, че изискването за един самотест седмично отпада и за учениците и преподавателите в училищата, считано от края на великденската ваканция.

В същото време на работните места неваксинираните служители ще трябва да правят само един бърз тест седмично, вместо досегашните два, като тази мярка също ще започне да се прилага от 1 май.

Още по темата
Най-радикалната промяна обаче ще настъпи на 1 юни, когато маските вече няма да се изискват на закрити обществени места. Не е ясно дали това ще се отнася и за обществения транспорт и супермаркетите.

Накрая, но не на последно място, министърът заяви, че ограниченията за посещаемост на места като ресторанти, магазини и спортни обекти също се отменят до 31 август, когато всички мерки ще бъдат преразгледани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase