Снимка: архив, БГНЕС

В Кипър ще започне поставяне на четвърта доза ваксина срещу коронавирус на хора от уязвими групи. Препоръката на Националния консултативен комитет по ваксините се внася за одобрение на заседанието на правителството днес и се очаква да получи „зелена светлина”, предаде БНР.

Още по темата
Четвъртата доза ваксина срещу коронавирус се препоръчва за хората над 70-годишна възраст, за здравни специалисти и работещи в социални домове, както и за хора с редица хронични заболявания.

За поставянето ѝ се изисква да са изминали 5 месеца от третата доза.

Новата ваксинация може да започне от началото на април, съобщиха от здравното министерство.

Националният консултативен комитет по ваксините предложи и прилагане на бустерна трета доза за 12 - 17-годишните младежи, която да е 6 месеца след втората ваксина.

През последната седмица в Кипър бе регистрирано ново значително увеличаване на броя заразени. След като в седем поредни дни новите COVID случаи бяха между 3000 - 4000, в понеделник те скочиха над 5000, което е близо 5% от направените тестове.

Заради влошаването на епидемичната ситуация на този етап не се предлагат допълнителни облекчения на ограничителните мерки, решиха на среща в понеделник членовете на Научния консултативен комитет по пандемията и министърът на здравеопазването Михалис Хаджипанделас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase