Снимка: БГНЕС
fallback

Практиката за използване на антибиотици за борба с Ковид по време на пандемията, включително при самолечение, изостри проблема с антибиотичната резистентност, алармират експерти.

Разпространението на щама Омикрон, който причинява по-леко протичане на заболяването, тъй като все по-малко хора се обръщат към антибиотиците, предава БГНЕС.

"Антибиотичната резистентност е опасна, защото когато наистина трябва да лекувате сериозни бактериални инфекции, тези лекарства може да са безполезни. Затова трябва да се приемат само по преценка на лекаря", препоръчват експерти.

От началото на пандемията в света са регистрирани около 443,8 милиона заразени с коронавирус и над 6 милиона смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Това горе - Петя, човек ли е? Ако е човек - пълнолетен и завършил образование човек ли е? Понеже по нищо не си личи! Ужасен текст! Умопомрачителен!

19

Анонимен

преди 2 години

Не е "пандемията" - такава няма, освен на хартия, а погрешното лечение - вирус НЕ СЕ ЛЕКУВА с антибиотици! Безсмисленото им изписване води само до негативни резултати. Един от които е резистентност на населението.

18

Анонимен

преди 2 години

Коя е тази която е писала статията, Петя Славова. Няма никаква информация в нета за нея.

fallback