Снимка: архив, БГНЕС

Броят на новите случаи на коронавирус по света е намалял с 21 процента през последната седмица, която е третата поред на спад на инфекциите от COVID-19, съобщи Световната здравна организация (СЗО) в седмичния си доклад, цитиран от Асошиейтед прес.

Междувременно намалява и броят на смъртните случаи, показват оповестените данни. Те са спаднали с 8 процента до 67 хиляди починали. Това е първата седмица от януари, когато се отчита спад на жертвите на болестта.

Единственият регион, където случаите на COVID-19 се увеличават, е Западно-Тихоокеанският. Там се регистрира скок на новозаразените от 29 процента. Навсякъде другаде броят на инфекциите бележи значителен спад, посочва СЗО.

По държави най-много нови случаи на коронавирус се наблюдават в Русия, Германия, Бразилия, Съединените щати и Южна Корея.

Омикрон остава преобладаващият вариант на коронавируса в световен мащаб, отчита организацията. Той отговаря за 99 процента от новите инфекции според данните от секвенирането, споделени с най-голямата база данни за вируса в света. На Делта варианта се дължат под един процент от новозаразените през седмицата.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Тия са най големите терористи

4

Анонимен

преди 1 година

Не мога да разбера, дали някой все още вярва в тези измислъотини и има ли някой, който да го чете. Хора, събудете се - да, този грип съществува, но в никакъв случай не е така опасен, както го окрасяват по света. Пълни измислъотини и конспирация, за да прикрият други неща, които стават по света. Огледайте се и ще разберете....

3

Анонимен

преди 1 година

Е, как така от раз спадна?!