Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира работна група, която да извърши обстоен анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България в периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари 2022 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Ще се вземат предвид броя на ваксинираните лица сред починалите, постигнатият ваксинационен обхват у нас по възрастови групи, протоколите за лечение.

Председател на работната група е проф. д-р Ани Кеворкян, дм, ръководител на катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“, МУ Пловдив.

В състава ѝ влизат представители на Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи и на "Информационно обслужване".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 2 години

Свидеха се пари за лекуване на неваксинирани, пък сега да пръскаме от общите пари на данъкоплатеца да поддържаме комисия,която още сега се знае до какви изводи ще стигне.По-работещо е телефон за сигнали, проверка на място и наказание.Всичко друго е дрън, дрън, та пляс.Българинът може да бъде накаран да работи само ако му диша някой във врата, да го контролира и санкционира.Тогава няма да има случаи като този от Враца, който не е единствен,но придоби гласност поради съвестният гражданин заснел ви

44

Анонимен

преди 2 години

Битият- бит, ната.....кова.ния ...на.....н.Ще върнат ли обратно в живота умрелите без лечение и нормално обслужване в болниците.Да не си мислят,че няма да има възмездие.Нищо не остава ненаказано, ако тук на земния живот не си го получат, страдат поколенията им след тях.Да ла. пун...дрят пари, дано да имат време да си ги хар..чат после, че дали в луксозен ковчег или в два черни чувала трябва място 2 на 1 и червеите ще ги гризат както всеки починал до сега.Никои не занася, няма да занесат и те!

43

Анонимен

преди 2 години

вина имат и лекарите - да не се правят, държат се ужасно с пациенти, гледат ги по веднъж сутрин и вечер, за разлика - във ВМА ги следят на всеки час, макс - два. Затова там има най-ниска смъртност. Неадекватно лечение и никаква отговорност!

fallback