Снимка: БГНЕС
fallback

Новите регистрирани случаи с коронавирус са 6130, при направени 35 342 теста. Това прави 17,3% от тестваните. Малко над 77% от новите случаи са на хора, които не са ваксинирани, сочат данните в Единния информационен портал.

Общо 1 042 954 са потвърдените случаи на новия коронавирус у нас към момента, като 256 767 от тях са активни.

751 596 са излекуваните лица, 7 426 са регистрирани през изминалите 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 5954 пациенти с доказан COVID-19, 605 от тях са настанени в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнично заведение лица са 939, от които 86% не са ваксинирани.

Oще по темата
4 249 259 дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция са поставени у нас общо до момента. 3 813 от тях са приложени през изминалото денонощие.

Починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19, са 34 591. Нови 187 случая са регистрирани през последното денонощие. 84,4% от починалите лица не са били ваксинирани.

 
!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

логик

преди 2 години

Абе вярно ,като гледам тая линейка сигурно е с парен двигател!Е,то затова закъсняват-докато екипът нацепи сутринта дърва,разпали огъня,загрее водата.Това отнема технологично време.А после хората им се сърдят! Недейте така,уважаеми сънародници.Да съберем пари и да наемем конските талиги от Факултето и Столипиново.По бързо ще идва спешна помощ.То вярно парите отидоха за самолети и кораби за военните,за джипове за полицията,ама конски талиги все още има!Ще видите как ще се подобри спешната помощ!

187

лекар

преди 2 години

Погледнете ръждиво-бяло-оранжевият цвят на линейката.Обзалагам се,че е от 20,а не от 21 век!А иначе държавата плати няколко милиарда долара за изтребители!Ето сега идете пред президентството-президента с изтребителите да кара болните по болниците,а не колегите с ръждивите линейки!Защото президента тези дни само за превъоръжаване говореше! Ама прав е народът ни-на гол тумбак-чифте пищови!

186

Анонимен

преди 2 години

Българите са много мъдри, затова са номер едно по болести и смъртност в света.

fallback