Снимка: БГНЕС
fallback

Заповедта на министър-председателя Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица.

Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влиза в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В сградата на Министерския съвет се допускат само лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, или с удостоверение за наличие на антитела.

Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, съответно до 72 часа или до 48 часа преди влизане.

Посочените условия за допуск до сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и относно граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията.

Изключение от заповедта са и лицата под 18-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Янко Антивакс

преди 2 години

Няма ли кой да изрита от България този канадски клоун? Хората в цял свят отменят фашисткия и провален зелен сертификат, той тръгнал да го налага!

29

кастратор

преди 2 години

Имало едно време сутеньор,който отишълпри една жена и й казал че е загрижен за живота й,и най-добре ще е тя да се съгласи често да я "боцка" с "ваксина"за да "запази живота й".Също казал чеако тя не иска доброволно,пак ще се"грижи за нея".А за да я познават другите и да няма объркване,задълж.да си извади"къс сертификат" коло ханша.Много хора втози свят имат нужда от "грижа". Не гисъдете,те просто нищо друго не могат освен да се боцкат,а и принципно или свремето започва даим харесва.

28

ха ха

преди 2 години

Навсякъде спират сертификати и тестове, ние ги почваме ?!? :))))

fallback