Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството на Чехия започва постепенна отмяна на въведените заради коронавируса ограничения.

От 1 март в страната ще остане в сила единствено задължителното носене на маска на обществени места, заяви премиерът Петър Фиала.

"След 1 март от действащите ограничения ще останат в сила съвсем малка част – на практика единствено задължителното носене на маски“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Постепенно ще се увеличава допустимият брой посетители на културни и спортни мероприятия.

От 10 февруари в Чехия отпада изискването да се представя ковид сертификат при посещение на ресторанти и други заведения за обществено хранене, на културно-развлекателни, спортни и други обществени събития.

От 18 февруари ще бъде отменено задължителното периодично тестване за коронавирус в предприятията, фирмите и учебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

кастратор

преди 2 години

Имало едно време сутеньор,който отишълпри една жена и й казал че е загрижен за живота й,и най-добре ще е тя да се съгласи често да я "боцка" с "ваксина"за да "запази живота й".Също казал чеако тя не иска доброволно,пак ще се"грижи за нея".А за да я познават другите и да няма объркване,задължит.да си извади"къс сертификат" коло ханша.Много хора втози свят имат нужда от "грижа". Не гисъдете,те просто нищо друго не могат освен да се боцкат,а и принципно или свремето започва даим харесва.

24

Анонимен

преди 2 години

Вероятно вируса е само в България

23

Анонимен

преди 2 години

Днеca тъкмо махна статията за Златна Прага, дето висеше на първа страница от години и те чехите взеха че премахнаха ограниченията

fallback