fallback

Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат от 7 февруари в Ямболска област. Съгласно националния оперативен план за COVID-19 регионът вече е в т.нар. етап три. Новите мерки ще са в сила до 20 февруари, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Радостина Калчева.

Oще по темата

Учениците от пети до 12-и клас в областта преминават към обучение на ротационен принцип за две седмици. Ограничава се до 50 на сто капацитетът на работа на кафенета, барове, ресторанти, игрални зали. Заведенията могат да работят най-късно до 22.00 часа при спазване на изискването за зелен сертификат. Забранява се провеждането на концерти, фестивали, събори и други масови събития.

Двуседмичната заболеваемост в областта е 1338 на 100 хил. души, като най-висока е в община Ямбол - 1562, следвана от община Тунджа - 1223 и община Елхово - 1076. В община Болярово нивото на заболели е 866, а в община Стралджа - 777 на 100 хил. души, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Кой ги въвежда тия мерки??

2

ЦИРК

преди 2 години

Спирайте вече тоя кувид цирк. Омикрона ваксинира всички!

1

Анонимен

преди 2 години

Броя заразени намалява, всички се тупат по рамената, че са се справили с поредната КОВИД вълна. На следващия ден "нови ограничения"! За чий бе майни? Или си признавате, че мерките ви не са причината? На 20.01.2022 излезе доклад от двугод. анализ на института Johns Hopkins, от това по авторитетно няма, който показва, че ефектите от локдауни и сертификати за спиране на ковид са отрицателни за здравето на хората и не само не спират КОВИД, а увеличават общата смъртност в страните които ги прилагат!

fallback