Снимка: БГНЕС
fallback
53 215 лица са се ваксинирали през 2021 г. в Имунизационния център на болница „Пирогов“, съобщи БГНЕС. Пунктът, който бе разкрит през януари миналата година, отчита, че е получил доверието на най-голям брой граждани в страната, желаещи да получат ваксина против COVID-19 за отчетения период.
 
За изминалата година общият брой поставени ваксини в лечебното заведение и в Имунизационния център е приблизително 75 000 броя.
 
От 22 декември 2021 г. до момента в „Пирогов“ са ваксинирани 1 250 деца на възраст от 5 до 11 години като от тях 443 са с напълно завършен имунизационен курс.
 
През януари 2022 г. интересът към ваксинацията в „Пирогов“ е висока, за което сочат и данните – извършени са 10 400 апликации, като от тях близо 7 000 са с бустерна доза.
 
Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ разполага с достатъчни количества от ваксините на Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen и Astra Zeneca. 
 
Желаещите да се ваксинират могат да го направят всеки делничен ден между 08:30 и 20:00 часа, а в събота и неделя от 08:30 до 18:30 часа. Кабинетът за деца в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ работи всеки ден от 09:00 до 16:00 часа след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

Пак са пуснали екипажа от пропагандата да мине с коментарите под статията, този път началството е сменило тактиката и ги е пуснало на втората вълна ! Несравними стратегически похвати, които почти засенчмат Сън Дзу и Гьобелс в едно !

12

До 9

преди 2 години

Защо не вземеш да се гръмнеш? Как за няколко месеца се изпитва ваксина като са нужни години проби по отделни фази на проучването? Не става за месеци. Единствено надеждни са руските ваксини но не и тези на Бил Гейтс имал нахалството и дебелоочието да си признае че целта му с ваксините е драстично намаляване населението по света след като се боцне народа. Е на този ли престъпник тогава да вярваме? Никога. Как колежка с 2 дози и бустер полуава инсулт в клас пред децата тогава ?

11

Анонимен

преди 2 години

Stiga ste pisali i stresurali bg narod bigatascha ot purogov prof baltov varna li milionite ne a stana deputat na gerb sram njamat gerberite bogataschi i dr orof sctupeto ot aleks.bolniza i toi deputat gerb mesto da lekuvat te sedat v nc s visokite saplati besobrasie sram njamat tia orif dr prebojafisani komunisti v gerb

fallback