Снимка: Pixabay
fallback
Постепенно натискът върху болниците в страната се засилва. 
 
Заболеваемостта в региона на Свищов е висока. COVID леглата в отделението на местната болница са почти запълнени. Липсата на медицински персонал също е проблем. 
 
От 46 легла 35 са заети. 
 
Има ръст на заболеваемостта и сред децата. Детските градини са празни. Едва 36 процента са запълнени и от понеделник затварят врати.
 
"В готовност е и детско отделение за деца, които имат усложнения от COVID-19. Тъй като скочи заболеваемостта в детските градини издадохме заповед за преустановяване на учебния процес и наблюдаваме ситуацията с усложняване на  COVID-ситуацията. Имахме няколко пациента с COVID инфекция. За наша радост са изписани здрави децата. В момента има само едно дете. В готовност сме да посрещнем предизвикателствата", заяви кметът на Свищов Генчо Генчев.
 
Свищовската болница е от изключителна важност за този регион, тъй като радиус от 100 км няма друго лечебно заведение. Най-близките се намират в Русе, Плевен и В. Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

лекар

преди 2 години

В списание Science в броя от 21 януари тази година има статия за неврологичните поражения при Ковид.Който иска нека прочете!

23

лекар

преди 2 години

Това с лекарите не е от 12 години.Поне аз като завършил 1989 година бих казал,че е отпреди това.Никога няма да забравя как чаках на опашка за заплата и един познат военен мина и каза шеговито"Абе докторе,това твойто заплата ли е?"Е,той каза истината тогава.След няколко години колегите се разбягаха масово-тези които можеха-ако нямаха деца ученици,родители за доглеждане или ако още нямаха деца направо отиваха в чужбина.Тези които останахме децата ни не станаха лекари!И така стигнахме дотук.

22

Анонимен

преди 2 години

Ами после ще изкарат едни палатки като в Бергамо преди 2 години и така.Ще намерят накакъв доктор който да минава при болните веднъж седмично или месечно и няма да има проблем!Велможите им ще се уреждат в столичните болници и пак няма да има проблем!

fallback