fallback

С варианта Омикрон заразените пациенти са се увеличили.

Хубавото на тази вълна е, че по-леко преминава и по-малко хора имат необходимост да влизат в болница. Има и такива, които са преболедували и пак се заразяват. Има и такива, които са ваксинирани, но те са доста по-рано ваксинирани, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в студиото на "Денят ON AIR".

Неговото мнение е, че ваксината не защитава на 100%. Тя предпазва да не се заразиш, но ако се заразиш, инфекцията преминава по-леко.

"Не трябва да се оставяме на страховете, които често са излишни. Страничните ефекти са много малко в световен мащаб, които преминават за няколко дни с болнично лечение. Българите гледаме на нещата като зрители, все едно това не се случва с нас. Маските не се носят по правилен начин", посочи доц. Любомир Киров пред Bulgaria ON AIR.

Неговата прогноза е оптимистична и вероятно до 2-3 месеца това ще отшуми и после може би през втората половина на годината или към ранна есен, ще се появи Омикрон 2, който ще е още по-заразен и след това ще влезем в една ендемия, каквато е например сезонният грип.

"Ще се стигне до такива ваксини, както при грипа, които се актуализират ежегодно и действието им ще бъде вероятно за около 1 година, година и половина. Това, което ме притеснява, е, че активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

+++

преди 2 години

Не мога да разбера каква е тази злоба във ваксинираните.Какво ви вкарват та изпушихте.Нали сте ваксинирани какво се притеснявате за останалите та постоянно убиждате,то не бяхме анти незнам какви.Всеки си прави своя избор,някои го преболедувахме,някои не виждат смисъл от ваксините.Доказа се,колкото и да не ви се иска,че нито предпазват от боледуване,нито от леко изкарване,та да не говорим за умиране.

21

БРЦК

преди 2 години

До кога ще чакаме . До кога ще ни лъжат . До кога ще ни убиват. До кога ще ни крадат. До кога ще ни смятат за *** -роб. До кога до кога ще отнемат децата ни .

20

Анонимен

преди 2 години

Я какви притеснения имал чиляка!!! ! ----"Това, което ме притеснява, е, е активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът." ----- Друго си е вирус-убициец да вилнее!

fallback