Снимка: БГНЕС
fallback

Американското правителство официално оттегли изискването работниците в големите компании да се ваксинират или да бъдат тествани редовно за COVID-19.

Администрацията по безопасност и здраве при работа потвърди информацията, но заяви, че продължава да насърчава работниците да се ваксинират.

Oще по темата
В началото на ноември беше обявено изискването компаниите с повече от 100 служители  да заставят работниците си да бъдат ваксинирани или да се тестват редовно за COVID-19.

Разпоредбата  трябваше да влезе в сила от 4 януари и да засегне 80 милиона служители в Америка, но много щати и бизнеси оспориха разпореждането в съда и на 13 януари Върховният съд спря изпълнението му, предава БНР.

Според решението на съда Администрацията по безопасност и здраве при работа  е превишила правомощията си.

Дейвид Майкълс, епидемиолог преподавател в  университета "Джордж Вашингтон", бивш  представител  на Администрацията  по безопасност и здраве при работа, казва, че агенцията може да обмисли ново правило, което ще включва други мерки, предназначени да предотвратят разпространението на  COVID-19 на работните места, като изискване за носене на маски за лице, социална дистанция и по-добри вентилационни системи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Крайно време беше да изпълнят РЕШЕНИЕТО НА ВЪРХОВНИЯ СИ СЪД!!!А относно генната модификация със производството на шипчестия протеин на набодените, не знам какви ще са дългосрочните последици, но едва ли ще са за добро...жалко за измамените. Това беше и продължава да е ГЛОБАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ, ХОРА МИСЛЕТЕ!

15

Император Антивакс I

преди 2 години

Лош ден за Бил Гейтс, Алберт Бурла и Пфайзер!

14

Анонимен

преди 2 години

Поздравления, въпреки закъснението, истината възтържествува.

fallback