Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ваксинационното покритие на населението в Гърция достига 74 на сто, съобщава телевизия "Скай", позовавайки се на главния секретар на министерството на здравеопазването по темите на първичната помощ Мариос Темистоклеус.

При възрастното население покритието достига 84 на сто, а при тези над 60 е още по-голямо - 91 на сто.

240 000 души от тази възрастова група са се ваксинирали, след като в края на миналата година беше съобщено, че ще бъдат глобявани със сто евро всеки месец. При 190 хиляди ваксинационният цикъл е приключен.

Въпреки това още около 300 000 са гражданите над 60-годишна възраст, които нямат поставена ваксина.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 2 години

И върнаха ли старото нормално или трябва десети бустер?!

46

Глух Пор

преди 2 години

Швеция не я мислете. Там никога не е имало локдауни, маски, затваряне на училища- тъй че си имат обществен имунитет вече. И могат да си се бодат на воля за да пътуват. За разлика от другите държави със 100% набодени но със жестоки локдауни, маски и мерки при които веселбата тепърва започва, докато и те не постигнат истинслкия имунитет. Ама Швеция отдавна не е интересна, за медиите, експертите и бизнеса им.

45

Анонимен

преди 2 години

До кой:"Както имат 300 000 неваксинирани, с по 20 000 заразени на ден, за 2 седмици ще мине короната през всички."===>Те смятат за неваксинирани тези, които са с две игли, но без бустер.Такаче и да мине короната през всички, ваксинираните няма да изградят траен клетъчен имунитет.Те вече ще са до живот на бустери. Щамче - бустерче, ново щамче - ново бустерче.

fallback