Снимка: БГНЕС
fallback

Британският епидемиолог професор Тим Спектър заяви пред The Conversation, че пациентите, които са били ваксинирани срещу коронавируса, имат пет най-често срещани симптома при заразяване с Oмикрон.

Oще по темата

Според него това са хрема, кихане, лека умора, главоболие и болки в гърлото, предава БГНЕС. Въпреки това само половината от заразените с Oмикрон се оплакват от класическите признаци, които включват треска, кашлица и загуба на обоняние.

"Омикрон причинява симптоми, които приличат повече на обикновена настинка, особено при хора, които са били ваксинирани, и по-малко общи тежки системни симптоми", цитира изданието думите на епидемиолога.

Щамът на коронавируса Oмикрон или B.1.1.529, беше открит в Ботсвана и Южна Африка през ноември. Експертите смятат, че с него могат да се заразят както преболедували, така и ваксинирани лица. Новият вариант вече е идентифициран в 110 държави и доказано се разпространява по-бързо от предишния щам Делта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 2 години

Вижте бе маняци делта, гама, ипсилон, омикрон, волтрон, ултрон, скелетор и както и да ги кръстите аз КОВИД го карах 2 пъти и не ме е страх още 200 да го карам. Първия път го карах като тежка настинка. 5 дни кашлях и имах хрема. Втория път го карах на крак, като лека простуда. Няма да се ваксинирам щото очеизвадно имунната ми система бачка като муле и тая лигня не може да ме бутне. И за грип ваксина няма да си сложа. Ако дойде Ебола ще си помисля! Айте отваряйте че на здравите ни писна от глупост

47

БЕЗСИМТОМНО

преди 2 години

"Хрема, главоболие - симптоми на Омикрон при ваксинирани". А при неваксинирани - безсимтомно.

46

Хаха

преди 2 години

Не знам на какво точно разчитат Харварда и Редника, от ясно по-ясно е че троловете, които обслужваха тиквата сега обслужват тях. Пуснали 2-3 трола да пишат лъжи, небивалици и откровени измишльотини и да натискат червеното бутонче за истината, която всеки я вижда. Тези, които пишем за истината сме в пъти повече от всичките им *** и го правим безплатно, защото не искаме децата ни да живеят в концлагери от Новия Ред. Имаме лоша новина за началника им Сорос - НЯМА да се "ваксинираме".

fallback