Снимка: Pixabay
fallback
"Паралелното циркулиране на Омикрон и Делта ще продължи и през следващите седмици" Това каза пред Нова тв ваксинационният експерт д-р Аспарух Илиев. 
 
"Все още не сме наясно колко преболедувалите с Омикрон са защитени и от Делта варианта. Секвенира се една много малка част от пробите. През следващите седмици ще има увеличение на заразените, ще има и повече скрита заболеваемост. Усеща се и запълване на интензивните ресурси в лечебните заведения", каза още той.
Oще по темата
 
Д-р Илиев смята, че смъртността с вируса у нас все още не е достигнала пика си.
 
"Ежедневно в България умират между 200 и 250 души поради причини, различни от вируса. Към тях сега се добавиха и средно по около 100 души починали с коронавируса. Изглеждам, че смъртността при възрастните над 18 години е по-ниска, в сравнение с Делта варианта, но има много повече боледуващи деца. Не бива да се успокояваме с по-леко протичане на вируса", каза още д-р Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Пурко

преди 2 години

Какъв експерт? За него казаха ,миел епруветки в някаква лаборатория в Австрия.

22

Анонимен

преди 2 години

Много яко е написано. Ако не внимава човек ще рече, че по 100 човека умират от КОВИД на ден, а там ясно е написано, ама така в четвърти параграф, "По 200-250 души умират от болести различни от вируса и по около 100 души умират !!! С !!! коронавирус". Може ли да спрете вече да ни информирате колко са починалите С ковид и да вземе някой да каже аджеба колко е отрепал тоя вирус. Ясно, е че не са 32-33 хилки, ама кажете най-сетне има ли поне 500-1000 дето да са умрели ОТ ковид.

21

м,да

преди 2 години

И кво, да чакаме яко да се мре ли? Мирусо си отива доктореее! Ваксините са за брак!

fallback