Снимка: БГНЕС

"Нещата не вървят в правилната посока със заболеваемостта", заяви областният управител на град София Иван Кючуков на извънреден брифинг. Поради тази причина в София ще бъдат въведени нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Градът вече е в етап 3 по заетост на интензивните легла.

Още по темата
"На проведения онлайн брифинг с всички големи болници в София, СДВР, д-р Пенчев, след като анализирахме резултатите, областният щаб взе някои решения, които ще бъдат публикувани още днес. София-град от днес преминава в трети етап по заети интензивни легла. Част от мерките ще влязат в сила от 24 януари, други - от 0.00 часа на 27 януари", обясни Кючуков.

Считано от 00.00 часа на 27 януари се въвеждат:

- ограничения до 50% капацитет работна площ и брой лица в обектите и дейностите с обществено здраве, заведенията за хранене и развлечение по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма;
- въвеждане на работно време до 22 ч. при спазване на мярката зелен сертификат за игралните зали, заведенията за хранене и развлечение

От 24 януари се въвежда следният режим на обучение за учениците:

- присъствено обучение за децата от 1 до 4 клас;
- учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас преминават в електронна среда;
- 7, 10 и 12 клас се обучават присъствено до 31 януари включително.

Вчера, след заседание на Националния пандемичен комитет, стана ясно, че от Столичната РЗИ предлагат временно ограничаване на работата на обектите за хранене и развлечения с до 50% капацитет на посетителите. Друга мярка е и временното ограничаване на работното време на тези обекти до 22.00 ч., при стриктно спазване на изискването за достъп със „зелен сертификат“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase