Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Отново е висок броят на новозаразените и починалите с коронавирус. В София ще се решава дали мерките да бъдат затегнати.

Oще по темата

"Трябва да признаем, че мерките в България са едни от най-либералните в Европа. Когато се препълнят болниците това е проблем. Имам постоянен поток от пациенти с COVID-19.  Има и много деца", коментира пред Нова тв д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София, ситуацията с петата вълна на пандемията.   

Според д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, е необходимо да има
 отговорност за длъжностните лица, особено лекарите, ако се разпространява невярна информация. Това изказване бе по повод изказването на д-р Атанас  Мангъров за смъртни случай след ваксинация.

"Определено време беше да се въведе онлайн обучението", посочи Мая Зафирова, директор на 140 СУ "Иван Богоров" в София, по повод плановете на здравните власти за ротационно присъствено обучение на децата в училище.

По думите на здравния икономист Аркади Шарков, напрежението с бизнеса ще продължи. Той изрази мнение, че според него мерките в България не работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Когато болниците се препълнят със здрави хора, които се преструват на болни тогава е по-голям проблем

37

Анонимен

преди 2 години

Ми те болниците от друго пари не вадят.

36

Един Българин

преди 2 години

До 37 това е фалшива информация. Интензивните легла намаляват заетостта си в последните дни, хората в болници също, че дори и умрелите. От къде ги копаете тези псевдолекари не ми е ясно!!!

fallback