Снимка: БГНЕС
fallback
В Благоевградска област се готвят да въведат нови ограничения заради COVID болните. От понеделник всички ученици преминават на онлайн обучение. 
 
Легла за COVID болни в Петрич и Разлог вече няма. 
 
Основната причина да се премине към онлайн обучение е високата заболеваемост сред учениците. 
 
"Леглата, педиатричните легла, които се изчерпват много бързо свършват, така например в болницата в град Петрич няма нито едно свободно легло, както и в болницата в Разлог", заяви д-р Весела Мончева, РЗИ Благоевград.
 
"Удобно идва, дотолкова доколкото се надяваме всички да се поуспокоят малко нещата, защото явно в училище въпреки всички мерки, които вземаме нещата не стоят добре. Това е неприятното – че е края на срока, че оформяме успеха и би било по-добре в такива моменти да сме в училище, но с оглед създалата се ситуация", посочва Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград.
 
Вечерният час за учениците ще ограничи контактите им след 20 часа.
 
"Всички знаем гимназиите, вечерно време излизаха из града, обикаляха заведения, да се надяваме, че това ще е възпираща мярка", категоричен е Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград.
 
Проверките за спазването на мерките ще са засилени.
 
"Както навсякъде заболеваемостта е много висока, така че и в полиция и в РЗИ, на много други места имаме доста болни и контактни, така че сме затруднени в проверките", заяви д-р Весела Мончева, РЗИ Благоевград.
 
Детските градини остават отворени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

анонимен

преди 2 години

Банско откри курортния сезон и резултата е налице.

21

dakotabg

преди 2 години

Хотелиерите,да докладват на комисията за нелоялна конкуренция:)

20

Анонимен

преди 2 години

Ако парите за ковид бяха колкото за други инфекциозни вирусни заболявания, ха на бас, че положението щеше пак да си е като всяка година по това време. То не и че тази е по-различно. Преди 3 години точнокрая на януари вътрешно в нашата болница си беше пълно - редовните бронхити и пневмонии.

fallback