Снимка: Facebook

Чешка фолклорна певица почина от коронавирус, след като умишлено се е заразила с коронавирус, пише Би Би Си.

57-годишната Хана Хорка не е била ваксинирана и в социалните мрежи е написала, че се възстановява след положителен тест. Два дни по-късно обаче е починала.

Нейният син разказва, че майка му се е заразила преднамерено, когато той и баща му се разболели. Певицата искала да получи зелен сертификат.

Мъжете от семейството, които са ваксинирани, се заразили коронавируса около Коледа. Хорка решила да остане при тях, за да преболедува.

"Трябваше да се изолира за една седмица, защото ние бяхме с положителни тестове. Тя обаче остана с нас през цялото време", разказва синът на Хана Хорка.

В Чехия се изисква документ за ваксинация или за преболедуване за достъп до много социални и културни институции, кина, барове и кафенета, припомня bTV.

Хана Хорка е пяла в най-стария фолклорен състав в Чехия - "Асонанце".

Тя искала да се зарази с коронавирус, за да не се съобразява повече с ограниченията, казва нейният син.

Два дни преди да почине Хорка написала в социалните мрежи, че се възстановява: "Ще има театър, сауна и концерт".

В деня на смъртта си миналата неделя певицата споделила, че се чувства по-добре и дори се приготвила, за да отиде на разходка. Изведнъж усетила болка в гърба и отишла да си легне. 10 минути по-късно починала.

Въпреки че Хана Хорка не е била ваксинирана, тя не е вярвала в конспирациите, които се разпространяват, категоричен е синът ѝ.

"Нейната философия беше, че е по-добре да се разболее от COVID-19, вместо да се ваксинира, а не, че ще ѝ бъде поставен микрочип или нещо подобно", споделя той.

 

Коментари Напиши коментар

156

Бонго

преди 4 месеца

Чудесен пример за това как т.нар. противоепидимични мерки са погубили човек. Ако ги нямаше, едва ли въпросната жена целенасочено би се самопоставила във високо-вирулентна среда, чисто и просто , в името на свободата. Не по маловажен е фактър, че де факто ваксинирани и уж отговорни за чуждото здраве хора са я заразили. Не упреквам хората, разбира се- те не са го направили нарочно. Акцентът тук е върху това, че ваксинираните са не по-малко заразни от неваксинираните.

155

Д-р Исня

преди 4 месеца

Вероятно не е помпала аспирин и тромбарата се е придвижил към гръбнака, където е заседнал и блокирал кръвта за важни органи, които като са спрели, спрела е и Хорката. Това можеше и от ваксината да се получи.

154

балканопитеците

преди 4 месеца

Някой да обезпаразити балканските макаци! С тоз бит и култура не могат да виреят извън резервата за балкански талибани! Не ги пускайте в цивилизацията защото няма да оцелеят. Тук не газим кал до шия, не точим ДДС, и не ръчкаме БМВ дараци по пешеходните пътеки