Снимка: БГНЕС

Частичен локдаун обявиха в Средец заради рязкото увеличение на заразените с COVID-19. От днес затварят детските градини и яслите, което налага 750 деца да си останат у дома.

"Тази мярка се налага, тъй като от месец ноември имаме болен персонал – педагогически и непедагогически. Малък град сме и когато се разболее персоналът, няма кой да ги замести. В петък пак ще се събира Общинският щаб и ако има увеличение на заболелите, мярката ще се удължи до края на януари”, заяви кметът на Средец Иван Жабов, цитиран от БГНЕС.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 месеца

Човек, ако е болен, сам ще си наложи локдаун. .. ама ако боледувам и ми е зле, си стоя вкъщи и се лекувам и не ми се ходи никъде. Така че това си е своеобразен локдаун и няма нужда някой да ми го налага... А щом на тях им налагат принудително, значи не са зазляли въобще. Тогава защо?_____________________ 1) Много болни българи не се самоизолират...по различни причини. 2) В малко населено място, при 2 д.учителки и 2 пом. възпитателки, ако се разболеят 2-3, кой ги замества? Родители? Та, затова.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Къде е това Средец???

2

Анонимен

преди 4 месеца

Човек, ако е болен, сам ще си наложи локдаун. Вече забравих как беше, ама ако боледувам и ми е зле, си стоя вкъщи и се лекувам и не ми се ходи никъде. Така че това си е своеобразен локдаун и няма нужда някой да ми го налага. То се налага от самосебе си. А щом на тях им налагат принудително, значи не са зазляли въобще. Тогава защо?