Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Дания за пръв път регистрира над 30 000 инфекции с коронавирус за ден, предаде ДПА.

Националният здравен институт регистрира 33 493 нови инфекции, от които около 2000 са повторни.

Министърът на здравеопазването Магнус Хойнике заяви в Twitter, че големият брой заразени не води до повече приети в болници.

Той обяснява това с големия брой повторно инфектирани и с това, че повечето са заразени с Омикрон варианта, който по-рядко довежда до хоспитализация.

В болници са настанени 810 пациенти, от които 49 в интензивни отделения.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

изумен

преди 2 години

До 59- Къде ви намират такивам бе? Къде е казано че неваксинирани ги е повторило? И още ни ли не си разбрал че тези '"ваксини'" групов имунитет не правят. И при 100% 'ваксинирани' . Само с естествено изграден, може! И прочетете някоя медицинска книга за респираторните вируси, за да не се излагате. Иначе хора с компрометирана имунна система, могат и по няколко пъти го карат, защото не си създават имунетет, дори да се боднат, действието на тоя препарат, последно казаха че е само 2 месеца защита

56

do 59

преди 2 години

Май не си разбрал. Човекът казва, че са се заразили с омикрон и че тия дето са го карали пак са се заразили. Това не значи, че не са ваксинирани.

55

Анонимен

преди 2 години

Ако и в България тестваха като в Дания, щяха да установят, че починалите от Ковид-19 са два-три пъти повече от официално регистрираните. Казано по друг начин смъртността нямаше да е 4,6%, а около 10%.

fallback