Снимка: БГНЕС

Минималният период на самоизолация за хората, които са дали положителен тест за COVID-19 в Англия, е съкратен на пет дни, съобщи БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Периодът на карантина е намален след анализ на медицинските данни, за да се облекчи недостигът на работещите в икономиката.

Още по темата

Но хората ще трябва да представят отрицателни тестове за латерален поток след петия или на шестия ден от изолацията си.

Междувременно 16- и 17-годишните вече могат да се запишат за подсилваща ваксинация и във ваксинационните центрове в Англия.

Първоначално покани ще получат 40 000 тийнейджъри, които са получили втора доза ваксина преди поне три месеца. В момента повече от 600 000 души на възраст 16 и 17 години, които са получили по две дози ваксини, ще могат да се възползват от бустерната ваксина.

Около 500 клинично уязвими 12-15-годишни деца, които са най-застрашени от коронавирус, също ще могат да получат подсилващи дози.

В неделя в Обединеното кралство бяха регистрирани 70 924 положителни случая на коронавирус, което е най-ниската дневна стойност от 14 декември насам.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

Хайде сега САМО пет дни! Явно туй чудо вече е по-малко заразно Хахаха Абе ще додем на акъля, че туй и без и със карантина -се таз! Или ще я нагласят според зависи! Смешници! Само такива като преждепишещия Гюро се ловят веке!!!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Чета коментарите на балканските юнаци с накривени калпаци и се сещам как юнаците се чудили за Гюро дали имаше глава преди да го пуснат в дупката на мечката или нямаше глава... Основният въпрос на балканските юнаци с накривени калпаци е:Ти... мене... уважаваш ли мъ...?

8

Анонимен

преди 3 месеца

Смешници