Снимка: Pixabay
fallback
COVID леглата в Благоевградска област са почти запълнени. Лекарите очакват другата седмица всички легла да са заети, съобщи bTV.
 
"Ще започне да се налага да връщаме тежко болни, тъй като не можем да им осигурим легло и съответно апаратна вентилация", коментира д-р Росен Стойчев, началник на отделението по реанимация към МБАЛ-Благоевград. 
 
"Това са пациенти, които са преминали поне две седмици, неглижирали са оплакванията, не са потърсили лекарска помощ, мислейки, че това е лека настинка и ще премине от само себе си", допълни д-р Стойчев.
Oще по темата
 
Ситуацията с преподавателите и учениците под карантина също е усложнена.
 
"Критично е положението в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич", посочи Ивайло Златанов, началник на РУО-Благоевград.
 
От утре в най-големите гимназии в областта преминават на ротационен принцип на обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18 Страшен тъпоъгълник си! И аз се чудя като се вайкат че се бави гледането на делата и се мъкнат с години, че нямало достатъчно съдии и били претовваррени с много дела. При такава голяма сбирщина нищо не правещи адвокати, що не ги фанат и да ги вкарат по съдилищата, та да изчистат де що дела има залежали?!!!

18

Анонимен

преди 2 години

Все викат "няма персонал", за да открием нови КОВИД отделения. Има сградна база, има легла, има апаратура, няма персонал. Ами има едни 4500 лични лекари дето не работят вече 2г при всеки от тях има по 1 мед сестра. Това са 9000 души персонал, на които плаща заплати НЗОК. Не ми е ясно при положение, че на 1 КОВИД отделение в СОФИЯ работят 4-6 сестри и 2-3 лекари що не впрегнем тоя персонал да работи? Това са още 1000 отделения с по 25-30 легла = 25-30хил легла за КОВИД. Ако е толкоз страшно полож

17

Анонимен

преди 2 години

Тия у Благоевградско, го карат вече трети път

fallback