Снимка: БГНЕС
fallback

Ново проучване откри уникална ДНК мутация, наблюдавана при хора от всички етноси, която ги предпазва от коронавирусна инфекция.

Откритието е направено по време на международно изследване, ръководено от учени от Karolinska Institutet. Изследователите са успели да идентифицират мутацията, като изследват хора от различни етноси. Констатациите на екипа е публикуван в Nature Genetics.

Изследването установява, че освен възрастта, генетиката е от изключително значение за това дали човек преболедува тежко или безсимптомно. Предишни изследвания върху предимно европейски етноси показват, че хората, които притежават определена част от ДНК, имат 20% намален риск от животозастрашаваща инфекция с Ковид. Този сегмент на ДНК кодира гени на имунната система и се предава от неандерталците на около половината от световното население извън Африка.

От общо 2787 хоспитализирани пациенти с ковид екипът установява, че "защитният" ДНК е открит при 80% от хората от африкански произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Ха Ха Ха

преди 2 години

Започват да търсят начини да оправдаят високата смъртност в развитите страни в следствие ваксинирането. Не вярвам и на една думичка. Погледнете картата на ваксинираните и ще видите колко е червена в Северното полукълбо и колко е бледа в Южното. Трябва да обяснят как при толова много ваксини белите измират, а Африканците са хем неваксинирани хем живи и здрави - генът, ***!

38

ГОЧО

преди 2 години

Че къде другаде да бъде открит освен в Африка, като там е опитното поле на всички вирусни л-а-б-о-ра-то-рии! А този ген е божият отговор на всичките ви опити да з-а-л-и-ч-и-те земното население! Няма да ви се получи!!

37

Анонимен

преди 2 години

Първо този институт е в Швеция, една от най-либералните стани в тази ковид пандемия. Второ в Африка нито имат сметка да си продават ваксините, нито тестовете нито маските.Всичко в света е пари и интереси.

fallback