Снимка: БГНЕС
fallback

Над 80% от заразените с коронавирус у нас са с варианта Омикрон, заяви пред Нова тв математикът Огнян Кунчев.

Според неговата прогноза в пика на пандемията от Омикрон новите случаи на ден ще бъдат около 70 хиляди, а до края на месец януари ще бъдат регистрирани около 20 хиляди новозаразени на ден.

"Официалната статистика сега сочи, че дневно новозаразените са 7 хиляди души. На практика обаче те са поне седем пъти повече. В повечето страни в Европа вариантът Омикрон стана доминиращ за около месец след настъпването си. У нас вероятно около 80% от заразените са именно с новия вариант. Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система", обясни той.

Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна ще бъде София.

"Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система. Мисля, че трябва да се погледне в друга посока", допълни математикът.

Огнян Кунчев прогнозира край на петата вълна през месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

лекар ихтиманец

преди 2 години

Тоя има още 4 дни от предсказанието. Ако не се сбъдне, нека млъкне и почне да работи не с устата си!

201

Мда зле е работата

преди 2 години

Продължава се модела на Кацаров, а именно, да оставят народа ИМ да бъде прегазван от Ковид вълните. Това е потресаващо! Лек бил варианта, ахаа, ами ок, преди при мега лекия грип, защо имаше грипна ваканция, а сега учениците ходят гордо гордо на училище? Все пак има вирус парализирал целия свят и то държави като Русия, Куба и др. не участващи в световни заговори и конспирации! Тук в БГ се прави Тест, все едно баничка отиваш да си купиш. Баси унижението върху народа, безхаберието и подигравката!

200

Оставка 1

преди 2 години

Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации..

fallback