Снимка: БГНЕС
fallback

 Два мрачни рекорда държим в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година. Това показват официалните данни на Евростат, предава Нова тв.

Oще по темата

През април у нас са починали 77 процента повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Това е значителна разлика със стойностите в останалите държави в Европейския съюз, показва изследването. Среднота стойност за този месец в ЕС е  21 процента.

През ноември надвишената смъртност в България е  88 процента, срещу 26 на сто средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 2 години

Явно при нас лечението от Корона не е адекватно това първо.Второ с тази истерия забравихме че иам и други болести и трето дали ваксините също не допринасят за статистиката?Май всички сме чували за доста хора починали след ваксинацията.

68

Анонимен

преди 2 години

България имаше чудесно здравеопазване преди 30 години и за това време успяха да го унищожат. Докторите станаха търговци, а и нямат никаква отговорност за действията. Набутват ти да подпишеш всякакви документи за да не ги съдиш. Дори и за КОВИД информацията подвежда, човека изгуби битката с болестта а докторите ги няма. Субсидията на изедниците е по добре да отива за болниците и докторите да лекуват, а не да търсят печалби по пътеки.

67

Анонимен

преди 2 години

Ето какво става, виждате ли? Като не могат да накарат българите да се ваксинират, са решили да дават държавата за назидание на останалите. Ако не се бодете, чака ви смърт, като в България. И статистики, и всичко ще нагласят, за да го доказват ежедневно. Ние ще служим за плашило на Европа-та. Да видим обаче кога ще се обърне палачинката ;)

fallback