Снимка: БГНЕС
fallback

Заетите интензивни COVID легла в София са под 70%, като има възможност за разкриването на още такива, обяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че според новия пандемичен план на правителството София все още е далеч от налагане на по-строги мерки.

В понеделник ситуацията отново да бъде обсъдена от общинския щаб.

Oще по темата
"Разпореден е засилен контрол на мерките, от началото на годината в градския транспорт са направени проверки на около 1500 превозни средства, издадени са около 60 акта за нарушения", обясни Фандъкова.

Столичният градоначалник посочи още, че е провела среща с новия министър на здравеопазването Асена Сербезова и е говорено за COVID зоните в ДКЦ-тата и общинските болници, като се подготвя въвеждането на денонощни такива.

"Коментирахме още тестовете и учениците. Аз подкрепих тази мярка с една цел – много време учениците бяха вкъщи. В понеделник се надявам да имаме възможност да обявим, че учениците в София няма да излизат в онлайн обучение, защото е краят на срока и е важно да бъдат в училище", добави тя.

Фандъкова посочи още, че заради високите сметки за ток има шанс да бъдат разреждани линии на градския транспорт, но столичани няма да останат без превоз.

"Много е тежка ситуацията с цените на електроенергията и природния газ. За улично осветление сметките са пораснали два пъти, а тази сметка се плаща изцяло от местните данъци на хората", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 17Много елементарно разсъждение! От химия и стимуланти спортистите могат да си увредят черния дроб и др., но не и да падат като круши по стадионите. Вече са над 370 в света. Дори дванадесет годишни юноши, които усилено тренират си отиват! Не те ли е срам!

59

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 9Защо умират спортистите ли? Много просто: кръвта им след манипулацията се променя тотално. Червените кръвни телца започват да се скупчват, образуват тромби и правят трудно движението на кръвта. Ако нямаш стеснени съдове и не извършваш сериозни тренировки тя все пак успява някакси да се движи. Но при усилено физ. натоварване, където сърцето трябва да изпомпва тази гъста кръв, то се мъчи и ако не успее се получава инфаркт или сърдечен арест. Бройката на загиналите спортисти е 370.

58

Анонимен

преди 2 години

В момента училищата са абсолютен развъдник. В училището на дъщеря ми има много заразени деца. И всеки ден излизат нови и нови. Във вторник, след като разбрах, че момче от съседния клас е положителен за коронавирус, я спрях от училище на своя глава. Тя в момента е в 11 клас и в т.нар. "Профил" се събират деца от различни паралелки. Естествено карантинирани бяха само съучениците от паралелката на въпросното момче. От днес започнаха да "гърмят" и децата от другите паралелки, които ходят на "Профил

fallback