Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Учителите във Франция излизат на протест заради липсата на единна политика в училищата за справяне с пандемията, предаде Ройтерс.

Учебните заведения се опитват да спазват новите правила за тестване, които бяха въведени преди края на коледната ваканция, но след това бяха променени още два пъти след критики.

Oще по темата

Правителството преразгледа идеята си да праща на онлайн обучение класовете, в които има положителни случаи, като обяви, че наличието на известни затруднения е цената, за да останат училищата отворени.

Нарастването на общия брой заразени обаче доведе до увеличаване на случаите и там. Така много учебни заведения бяха подложени на натиск как да продължат да преподават въпреки това.

Според профсъюзите отчаянието и изтощението на всички в образователната общност са достигнали бепрецедентни нива, предаде БНР.

"Пълната отговорност в тази хаотична ситуация е на министъра и правителството поради непрестанните промени, неработещите протоколи и липсата на подходящи инструменти, които да гарантират, че училищата могат да функционират правилно", се казва в изявлението на синдикатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Будят се полека-лека европейците. И ще извадят гилотините и бесилките! Съвременните мусолиновци вече търсят бункери и мазета за криене.

14

Сериозно?

преди 2 години

До К"Достойните и свободни граждани" след 15 януари ще започнат да пълнят статистиката като хора с положитрелен резултат от тест за Ковид, ама не им пука. Те са "достойни и свободни". Вероятно ще атакуват и някоя болница, ако се окаже, че не приема дучето им или някоя негова патерица или ако така им подшушне *** Айгъров.

13

Хан Тервел

преди 2 години

Ами то нали това е целта бре! Пълно изтощение и отчаяние на зомбирания народ!

fallback