Снимка: БГНЕС
fallback

Във Варненско засега няма да се затварят нощните заведения. С квалифицирано мнозинство Областният координационен щаб отхвърли предложението за тяхното затваряне.

Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от щаба след заседанието им днес.

Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, но то ще бъде потвърдено на 17.01.2022г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост, съобщава БГНЕС.

Ще бъде оптимизиран контролът по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Бунгур

преди 2 години

Нощните заведения са работното място на пласйорите на дрога и проститутките. Те къде да отидат,как така ще им ограничат достъпа до работните места.Така им се нарушава правото на труд гражданските права.

28

до Джендю

преди 2 години

Затова Варна е на първо място след София по брой заразени.Но купонът да върви е важно.

27

Яя

преди 2 години

Не държава, а просто територия.

fallback