Снимка: БГНЕС
fallback

Работниците от социалния и медицинския сектор провеждат национална стачка в Париж, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Oще по темата

Сред исканията са: по-високи заплати, по-добра квалификация на служителите и наемане на повече персонал.

Демонстрацията се провежда в отговор на прекомерната емоционална и физическа умора сред работещите в медицинския сектор, свързана с последователните вълни на COVID-19 през последните две години.

Стачката следва подобно мобилизационно събитие, проведено в цяла Франция миналата седмица, като организаторите призовават за по-добри условия на труд и подкрепа на работните им места.

Няколко месеца преди президентските избори и в разгара на предизборната кампания Общата конфедерация на труда (CGT) призова персонала на болниците, старческите домове и социалните работници да се мобилизират, за да поискат по-добри условия на труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Там,където живея във Франция ,а това е нектар Южна част има проблем. За година и половина все още не мога да си намеря личен доктор,защото доктори недостигат. Всеки ми казва,че е затрупан с пациенти . В моето положение са и изключително много французи. Аз питам! Защо докторите търсят реализация само в богати райони и изоставят нуждаещите се в бедните? Не всички доктори заслужават увеличение на заплатите. Така мисля,защото бедни хора са лишени от право на медицински грижи.Не е честно.

25

Доктура

преди 2 години

Колеги, много се продадохте, мнозинството мълчахте като бити ... да не си нарушите спокойствието, една част си ви е толкова акъла и само тук таме някой от началото досега си позволява на глас да казва истината! Така че ще си сърбате попарката и ще се премиерите с обезценяването на професията- който лекува и се грижи за хора без стойност няма как самия той да я има!

24

Венци касапина

преди 2 години

Ха ха ха!До некакъв дето се интересува кво щело да "произтече" от некаква си "стачка" днес във София,ва!Ха ха ха!Скивай ся любопитния-днес след "стачката"във София ще се образува огромна дупка в Църно море,ва!Ха ха ха!А що се отнася до "падането"на правителството-то по вероятно е да паднат на коча ммъдята,ва любопитния,ва!Ха ха ха,ва!!!

fallback