Снимка: БГНЕС
fallback

В традиционната си годишна реч пред акредитираните пред Светия престол посланици папа Франциск подчерта, че борбата с пандемията изисква значителни усилия от страна на всички.

Той призова да продължат усилията за ваксиниране на цялото население, доколкото е възможно. „Това изисква многостранен ангажимент на лично, политическо и международно равнище. Първо, на лично ниво. Всеки от нас е длъжен да се грижи за себе си и за своето здраве, а това се изразява в зачитане на здравето на хората около нас. Грижата за здравето е морално задължение. За съжаление все по-често установяваме, че живеем в свят на силни идеологически разделения. Често хората се оставят да бъдат повлияни от моментната идеология, подкрепена от необоснована информация или зле документирани факти”, подчерта папа Франциск.

Той допълни, че всяко идеологическо твърдение прекъсва връзката на човешкия разум с обективната реалност. От друга страна, пандемията ни подтиква към своеобразна "терапия на реалността", която ни кара да се изправим лице в лице с проблема и да вземем подходящи средства за разрешаването му. Ваксините не са вълшебно средство за лечение, но със сигурност, наред с другите методи на лечение, са най-разумното решение за превенция на болестта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Новото "нормалн

преди 2 години

Нека на 12.01.22 да заявим в лицето на Урсула фрау Менгеле: нашите тела не ти пренадлежат, няма да ти позволим да ни използваш като опитни мишки. Какво следва? Кастрация? Мути може да изкука и да обяви, като превантивна мярка (уж) за борба със сексуалното насилие, Локдаун за всички потентни мъже, като потенциално опасни. Здравите мъже ще могат да напускат домовете си само след "доброволна" кастрация, като всеки кастриран ще получава сертификат че е безопасен за околните. За сега е майтап.

39

Фаизер

преди 2 години

Папата е илюминат - това са най опасните врагове на християнският свят - внедрени вьв ватикана Искащи да унищожат цьрквата и християнствотоПовечето са гледали - 6 тото клеймо или последният печат за освобождаване на звяраНе прави ли впечетление никой не говори за ваксини в иран ирак саудитска арабия

38

IBM Fake NEWS

преди 2 години

понеже папата каза, че не сме използвали доказателства, а той в своята проповед използва много доказателства, нали? Ето ти едно доказателства ПАПА: David Sencer 1966-1977 Director of CDC. Вижте за неврологични увреждания след ваксинация на американци. Достатъчно доказателство ли е това ПАПА?

fallback