Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общинската болница в Свищов няма свободни места в разкритите Covid сектори, подготвят се нови. Със заболеваемост от 603 на 100 000 население крайдунавската община е в най-тежко състояние от десетте общини в област Велико Търново.

В болницата „Д-р Димитър Павлович“ са разкрити 30 легла за неусложнени случаи на коронавирусна инфекция, свободни места няма, заяви за БНР болничният управител Илиян Венков, който за втори път е пациент на болницата с Covid-19.

„Към днешна дата лежат 31 пациента и тази динамика ни кара още в понеделник да разкрием нови 16 легла. Така болницата в Свищов ще разполага с 46 легла за Covid болни. Имаме към момента персонал, който да ги обгрижва“, каза той.

Във Великотърновска област се увеличава интересът към ваксините. За последното денонощие са поставени рекордните за региона 1148 ваксини. С трета доза са над 10 300 граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

да идват в София при кире ваксината

28

Анонимен

преди 2 години

Приемайте още с хрема и гърлобол. Не 30, ами и 30 000 легла няма да ви стигнат, само и само да опапате пътеката!

27

Анонимен

преди 2 години

В Свищов леглата са просто никакви и всяка година по това време във Вътрешно отделение си свършват - с ковид, с мовид, с грип и каквото друго си върви зимно време. Разликата е, че преди никой не го правеше на въпрос и не се пишеше денонощно едно и също.

fallback