Снимка: БГНЕС
fallback
"България е в подножието на пика на новата COVID вълна. Поддържаме плато в последните дни, тъй като имаме 5000-6000 нови случая на ден", заяви пред Нова тв зам.-здравният министър доц. Георги Иванов. 
 
В София COVID леглата са заети на 60%.
 
"Общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID  зоните", обясни доцентът.
Oще по темата
 
"Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. За това трябва да се имунизираме", обясни още зам.-министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и дали ще има затягане на мерките:
 
"За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

"Той коментира и дали ще има затягане на мерките:За съжаление, вероятно ще се премини към онлайн обучение. Ще следим стриктно училищата. Децата разнасят вируса и заразяват родителите си".___________ Е нали ги тестват децата в училище, на 100 000 теста - само двайсетина положителни. Значи, или тестовете са *** и само се пилеят пари, или зам. здравният министър лъже, че децата разнасят вируса.

26

Анонимен

преди 2 години

Това да има 40% свободни легла ми казва само че ситуацията е изключително лека. Болниците не са ли разчетени да са заети поне 80% от леглата в нормална ситуация?

25

Анонимен

преди 2 години

Този Иванов не е в час. Никакво плато няма. Спадът след предишната вълна приключи по Коледа и след това има повишение в броя на новозаразените, които сега са три пъти повече от по Коледа

fallback