Снимка: БГНЕС
fallback

Лицата, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест.

От 7 януари влиза в сила актуализиран списък на държавите по цветови зони. В „зелената зона“ влиза Румъния. В „оранжевата зона“ от същата дата попадат Австрия, Унгария и Люксембург. В „червената зона“ преминават Аржентина, САЩ, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и др.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

Ако те представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Супер... Значи дали си ваксиниран или не е все едно. При всички положения трябва да те тестват. Извод - зеленият сертификат е ненужен. Да отпада, а ваксинираните да се гордеят с правата си, които ваксината им предоставя хахаха Какво стана със старото нормално? Върна ли се в страните с над 70% ваксинирани? Имат ли стаден имунитет? Няма нищо, ваксърите да си биете и 4-та доза, а пролетта и 5-та. Защо да го правите вече никой не знае, но все пак да се боцнете хахаха

8

Хаха

преди 2 години

То така беше преди 01.12.2021.Защо го отмениха и сега пак,в изходна позиция.Тези знаят ли какво правят и защо го правят?Когато другите въведоха тестове и за ваксинираните,нашите ги отмениха,сега обратно.Важното е в края на месеца да си получат заплатите .

7

Ковидзомби

преди 2 години

До м,да В случая май не разбираш, че тестът се явява все още като малка вратичка в ковидарското робство. Друго ли щеше да бъде, ако нямаш ваксинация, или преболедуване до 6 месеца (скорор до 3) те затварат карантина 10 дни дето те кажат? Така че, аз си правя PCR, подхвърлям им го, правя си след 72ч още един, но все пак оставам жив накрая. Взе да ми писва от такива като тебе, дето с пластелин трябва да им обясняваш.

fallback