Снимка: БГНЕС
fallback

От петък, 7 януари, пристигащи от страни в „червената зона“ трябва да представят сертификат за ваксинация или преболедуване, едновременно с отрицателен резултат от PCR тест,  проведен до 72 часа преди влизане в страната. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната.

Също от 7 януари влиза в сила актуализиран списък на държавите по цветови зони. В „зелената зона“ влиза Румъния. В „оранжевата зона“ от същата дата попадат Австрия, Унгария и Люксембург.

В „червената зона“ преминават Аржентина, САЩ, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Бай Пеко

преди 2 години

Коги жената влезе в червената зона, язе бегам за риба. Много е рисковано да съм наоколо.

25

Анонимен

преди 2 години

Някой ще ми обясни ли защо му е сертификата като ще му се прави PCR тест така или иначе? Сега някой да каже къде е смисъла и къде е логиката? Щото това вече е бетер от мх!

24

Анонимен

преди 2 години

Нито ще си вадя сертификати, нито ще позволя да ми бъркат по дупките разните ветеринари... Да сте живи и здрави! Ще ви третират така, както им позволите да ви третират. Но не забравяйте, че във фермите само домашните любимци на стопанина почиват от естествена смърт. Ако им позволите да ви третират като животни, не се чудете като ви евтаназират и загробят. Месото ви не го търсят дори гладните я Африка / китайците им пратиха консерви от техни дисиденти/ Мляко и кожа не давате. Искате помощи пенсии

fallback