Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца започва от 10 януари кампания за ваксиниране срещу коронавирус по домовете на желаещи възрастни хора, както и на такива, които са трудноподвижни, с трайни увреждания или в неравностойно положение, съобщиха от здравната инспекция.

Ваксинирането ще бъде извършвано в почивните дни, след заявка по телефона, от специално организирани мобилни екипи за обгрижване на нуждаещите се. Телефоните за заявка са 092/626 377 и 0879 144 769, и са открити за обаждане всеки работен ден от 9.00 до 16.00 часа. Екипите ще извършват имунизациите на място, в почивните дни на седмицата, през която е заявено желанието за ваксиниране, уточняват от РЗИ.

Необходимо е да се даде предварително /при заявката по телефона/ информация за хората, които ще бъдат ваксинирани, техните лични данни, адресите и предпочитаната ваксина. Важно е екипите да бъдат информирани и за поредността на имунизационната доза. От РЗИ-Враца уточняват, че разполагат с всички видове ваксини, разрешени за употреба в страната.

За последните 24 часа повече от два пъти пъти са се увеличили ваксинираните в област Враца спрямо предходното денонощие, сочат данните на РЗИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Враца,

преди 2 години

баце ( тама а не замръкваш ! ) :D

29

м,да

преди 2 години

Ще нашибат ГМО ваксините на тези, които не могат да се съпротивляват!

28

Kolio

преди 2 години

Увеличили са се от 2 на 4 човека 50 % увеличение

fallback