Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че смята да "направи труден живота на неваксинираните".

В първото си интервю за годината пред френското издание "Паризиен" той подчертава, че няма как да ги накара да се имунизират насила, но от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на ресторант, кафе, кино или театър, предаде БНТ.

Oще по темата

Политическите му опоненти обаче определиха езика, който използва в интервюто, като неподходящ за президент. Коментарите последваха отлагането на ваксинационния сертификат. Очакваше се френският парламент да гласува проектозакона тази седмица, но това беше осуетено след мощен отпор на противниците на ваксините и след като няколко депутати съобщиха, че са получили смъртни заплахи.

Франция е сред страните с най-голям дял имунизирани срещу COVID-19 - близо 90 на сто от населението е със завършен ваксинационен цикъл. За достъп до обществени места в страната се изисква документ за ваксинация или негативен тест. Правителството обаче иска да премахне втората възможност на фона на бързото разпространението на вариантите Омикрон и Делта.

Пред "Паризиен" Еманюел Макрон отбелязва, че има желание да се кандидатира за втори мандат, но добавя, че ще обяви решението си, когато му дойде времето, а сега иска да се концентрира върху управлението на здравната криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

сминдух енд чесън

преди 2 години

Ще стане точно обратното.Темата е чуствителна за много хора,французите не са стадо така че няма как да стане .

114

Анонимен

преди 2 години

Бездетен извpaтеняк, все още има критично и свободо мислещи хора. Няма как да ги промените, и те ще ви презимят на земята много скоро.

113

Ебобаб ал Макрун

преди 2 години

Приех исляма и поемам дебели бустери от северна Африка всеки ден... Отзад! Познайте какво представлява ваксината! Хаха

fallback