Снимка: БГНЕС
fallback
През последните 24 часа в САЩ са регистрирани над 1 милион случая на коронавирус, тъй като щамът Омикрон все повече се разпространява там. Според данни на университета "Джон Хопкиснс" това е най-големият брой за ден от началото на пандемията, предаде БГНЕС.
 
Предишният антирекорд беше поставен в последния ден на декември. Тогава здравните служители откриха около 590 000 случая на коронавирус.
 
Публикуваните данни може да не отразяват реалната ситуация, защото много американци се изследват за вируса у дома и не съобщават резултатите на водещите статистически агенции, отбелязва Блумбърг.
 
От началото на пандемията досега в САЩ са установени над 56 милиона случая на заразени с коронавирус, а повече от 820 000 души са починали от болестта. 
 
Увеличаването на заболеваемостта в САЩ през декември доведе до отмяна на полети, затваряне на училища и офиси, пренаселеност в болниците и нарушаване на веригите за доставки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Пророк Антиваксарий

преди 2 години

Искам да повярвам, че ваксините предпазват от ковид но не мога! Защо така?!

50

Анонимен

преди 2 години

"Май изобщо и не си вдянал какво съм написал. Връщай се в първи клас и почвай да учиш отново." - Обърках адресата хахаха ... както и да е... :) По-долният коментар (засега 50) може да се изтрие...

49

Анонимен

преди 2 години

"Май изобщо и не си вдянал какво съм написал. Връщай се в първи клас и почвай да учиш отново." - За съжаление има и антиваксъри, които не могат разберат какво им пише човек. Никога няма да се ваксинирам, но не е лошо ти да се върнеш в първи клас и да се научиш как се определя темата на един текст, каква е целта му и какво е искал да каже автора. Съвсем ясно обяснявам по-долу, че причината за по-голямата смъртност от Ковид в Бг не е ваксината, а нивото на здравеопазването, но...

fallback